Feedback & Support

foto’s goede doelen actie 2015

 

20150522_150128 20150522_150043 20150522_145005

 

 

 

 

 

 

 

Na 2 sponsorlopen: de roparun in 2013,  en voor het dierenasiel in 2014 hebben de leerlingen dit jaar geen geld opgehaald maar zich ingezet voor anderen!

Een groep ging hard aan het werk in de tuin van de molen op Borgvliet waar veel gesnoeid moest worden. Ondanks dat het warm weer was en het zweet van onze ruggen liep hebben de leerlingen veel werk geleverd. Twee andere groepen gingen voor de bewoners van de Jacqueline flat een high tea organiseren! Hieronder het verslag van een van de docenten.

Ons idee was om een high tea te organiseren voor een groep bewoners van de Jaquelineflat. Het waren mensen met de ziekte van Alzheimer. Deze mensen zijn zeer vergeetachtig, ze vergeten vooral wat er net is gebeurd. Ze leven in gedachten vaak in het verleden. Ze kunnen niet meer op zichzelf wonen en wonen daarom in de Jaquelineflat. Omdat deze mensen snel vergeten en dus ook snel verdwalen wonen ze op een gesloten afdeling. De deuren naar buiten zijn op slot. De mensen komen dus weinig buiten. Daarom leek het ons zo leuk om voor deze groep iets extra’s te doen.

De helft van de club is hapjes gaan maken voor de high tea. Lekkere kleine hapjes die er mooi uitzagen.
Dan was er een groep die de servetjes kunstig vouwde. Die zijn daar ook de tafels feestelijk gaan dekken en hebben de hapjes daar naar toe gebracht.
De mensen die daar wonen vinden wat extra aandacht erg fijn. Een groep leerlingen die het leuk leek om de mensen te bedienen en te helpen met eten zijn daarna naar de bejaardenflat gegaan.
Mijn petje af!!!! Met zoveel geduld, zorgzaamheid en liefde werden deze oude mensen door onze leerlingen geholpen. Je kon zien dat de mensen er van genoten.
Wat een complimenten kregen onze leerlingen van het personeel van de Jaquelineflat!! En zelfs een applaus van de bewoners.

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Het Kwadrant, School voor praktijk onderwijs