Feedback & Support

Technisch lego

technisch lego 2 technisch lego 1

Degenen die graag knutselen, dingen in elkaar zetten, puzzelen of gewoon nieuwsgierig zijn hebben hartstikke veel plezier in het maken van Lego-modellen.

Wat kun je bij technisch Lego verwachten? Je gaat met behulp van een instructie een voorwerp maken. Dit kan zijn een auto, een tractor, een machine(onderdeel) of een vrachtwagen. Je hebt elke les een eigen doos waaruit je werkt. Dus als je meer tijd nodig hebt kun je de volgende les met je eigen werkstuk verder gaan.

Wat is Lego nu eigenlijk?
Sommigen hebben al eerder met Lego gewerkt en zullen vlot aan de start kunnen met een bouwset. Als je nog nooit met Lego hebt gewerkt moet je weten dat Lego is begonnen als speelgoed. Bouwstenen die je op elkaar kunt klikken en waarmee je allerlei voorwerpen in elkaar kunt zetten. Huisjes bouwen bijvoorbeeld. Later heeft men bedacht dat je ook op andere manier bouwstenen aan elkaar vast kan zetten, zodat ze kunnen draaien. Weer iemand anders bedacht dat je bouwstenen verschillende vormen kunt geven . Het eindresultaat is technisch Lego: hier kun je dingen maken die er mooi uitzien en die onderdelen hebben die echt bewegen. En in het echt werkt het precies hetzelfde! Dus je leert hoe bepaalde dingen werken! En omdat je met instructies werkt leer je een beetje hoe het is om met bouwtekeningen te werken. Het gaat van best wel makkelijk tot eigenlijk wel stikmoeilijk.

 

Het Kwadrant, School voor praktijk onderwijs